KÄYTÄNNÖN ASIOITA PIKKUKENGURUN KODISSA

AUKIOLOAJAT

PikkuKengurun Koti on avoinna arkena 6.30-17.00. Poikkeuksena loma-ajat (syysloma, hiihtoloma, kesä-heinäkuu), jolloin päiväkoti avoinna 6.30-16.30.

Aamusin kokoonnutaan Tasmanin osastolle, noin 7.40 siirrytään omille osastoille. Iltapäivisin ulkoilemme päiväkodin pihalla. Henkilökunnan ja lapsien vähetessä paikalla oleva henkilökunta vastaa jäljellä olevista lapsista. Tämä tarkoittaa sitä että lasta ei välttämättä aina ole kotiuttamassa lapsen oman ryhmän aikuinen. Mikäli säät eivät jostain syystä salli ulkoilua iltapäivällä, olemme silloin sisällä.

TERVEYSTIEDOT JA SAIRASTUMISKÄYTÄNNÖT

Mikäli lapsi sairastuu, ilmoita talon puhelimeen (040 163 0247) viestillä tai soittamalla. Sairastunut lapsi tulee pitää kotihoidossa. Sairastelujen jälkeen lasta on hyvä pitää kotona yhden oireettoman päivän ajan. Mikäli perheessä on sisarus sairaana, suosittelemme pitämään myös muut lapset kotona. Jos lapsi sairastuu päiväkodissa päivän aikana, otamme yhteyttä vanhempiin välittömästi.

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN

Hoitoajat tulee ilmoittaa edellisen viikon maanantaihin mennessä. Hoitoaikojen ilmoittaminen tapahtuu Muksunkirjan kautta tai hoitoaikalomakkeella. Hoitoaikalomakkeita saatavilla talon molemmista eteisistä sekä sähköisesti kotisivujen lomakkeet -osiosta.

TIEDOTTAMINEN

Päiväkodin asioista tiedottaminen tapahtuu yleensä Muksunkirjan kautta. Osastojen ilmoitustauluilla on nähtävissä viikko-ohjelmat ja muita ajankohtaisia asioita.

ULKOILU JA VAIHTOVAATTEET

Ulkoilemme säällä kuin säällä, joten varatkaa lapselle sopivat ulkoiluvaatteet. Kuravaatteet säilytetään eteisessä lapsen omalla hengarilla. Kuravaatteita kannattaa käyttää välillä kotona pesussa. Vaihtovaatteita on hyvä varata lapselle jonkin verran ja välillä niitä on hyvä tarkastaa onko niitä tarpeeksi ja ovatko ne oikean kokoisia.

RUOKAILU

Kannustamme lapsia maistamaan uusia makuja. Vaikka maistelemme kaikenlaisia ruokia, emme kuitenkaan pakota ketään syömään. Ruoka pyritään annostelemaan lapselle sopivaksi. Mikäli lapsella on ruoka-aineallergia, toimittakaa päiväkodille allergiatodistus, jotta voimme tilata oikeanlaista ruokaa lapselle. Allergiatodistuksen saa mm. neuvolasta. Lounas tilataan päiväkodille LUMA-keskukselta.

TURVALLISUUS

Opetamme ja kertaamme säännöllisesti päiväkodin turvallisuusasioita lapsille. Päiväkodin portin AVAA ja SULKEE AINA AIKUINEN!!